piatok 25. mája 2018

DEŇ SLNEČNÍC




   Aj klub v Považskej Bystrici sa zapojil do celoslovenskej verejnej zbierky pri príležitosti Dňa slnečníc. I keď ráno počasie vyzeralo skôr na dážď a chlad, už o desiatej hodine, kedy sme si rozložili „hlavný stan“ na pešej zóne v meste, pozeralo na nás spoza mraku slniečko. To neskôr nesklamalo a celý deň nás ohrievalo svojimi lúčmi.
   Na stole sme mali rozložené informačné materiály o zväze, časopisy Nádej, krátke informácie o našom postihu i skladačku, ktorú sme mali vyrobenú „na mieru“. Veľkým prínosom boli fotografie z činnosti nášho klubu. Samozrejmosťou bolo pripnutie slnečničky nielen prispievateľom do pokladničky, ale aj tým, ktorí nás vypočuli a chceli byť o našom postihu informovaní.
    Hlavným cieľom Dňa slnečníc  bolo podanie informácií o diagnóze sclerosis multiplex našim spoluobčanom. Žiaľ, drvivá väčšina oslovených nás odmietala, najčastejšie z dôvodu absencie času a dobrej vôle si nás vypočuť. Najmä mladí ľudia od nás bočili a s úsmevom nás označovali za exotov a so slovami-  nás sa to netýka, bočili od nás. Boli sme označení i za vyberačov pre zlodejov. 
    Akciu sme v meste predčasne ukončili o 13-tej hodine, pretože  sa tu v tento deň konali ešte dve verejné zbierky a  nechceli sme im odlákať sponzorov. V obci Papradno - kde sme mali pokladničku v kultúrnom dome v pohostinstve - sa akcia skončila o 22- tej hodine a tam sa aj vybralo najviac príspevkov.
    Napriek  drobným nepríjemnostiam a peripetiám spojených so zbierkou hodnotím Deň slnečníc ako prínos nielen pre obyvateľov Považskej Bystrice, ale aj pre nás ôsmych, čo sa akcie zúčastnili.
     Veľké ďakujem patrí i nášmu SZSM za poskytnuté informačné materiály.

                                                                            MUDr Branislav Brežný





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára